NASLOV

Hrastovec 1
1236 Trzin, Slovenija

}

ODPIRALNI ČAS

Pon.: 9:30 – 15:00
Tor. – Čet.: 7:00 – 15:00
Pet.: 7:00 – 14:30

KONTAKT

+386 1 542 99 10
info@lcr.si

Programabilni polnilci akumulatorjev

Konec prejšnjega leta je eden izmed vodilnih proizvajalcev industrijskih napajalnikov Mean Well odgovoril na vse večje potrebe trga po pametnih polnilcih svinčenih in li-ionskih akumulatorjev. Razvil je serijo ENC, v kateri so 120 W, 180 W, 240 W in 360 W modeli, v 12 V/24 V/48 V verzijah.

ENC-120 PB-600 RPB-1600

Izdelki so bili pri uporabnikih zelo dobro sprejeti, saj na ta način proizvajalec Mean Well s pomočjo svojih distributerjev nadaljuje z zadovoljevanjem potreb trga po pametnih in kakovostnih polnilcih, katerih specifikacije so v skladu z zadnjimi mednarodnimi standardi. Polnilci serije ENC uporabljajo mikroprocesor in imajo vnaprej nastavljene tri polnilne krivulje tristopenjskega polnjenja (3 stage charging) svinčenih akumulatorjev. Tako so ti polnilci primerni za vse glavne tipe svinčenih akumulatorjev (GEL, kislinski in AGM). Obenem imajo še osnovno programabilno krivuljo za li-ion (litijeve in litij-manganske) baterije. Z enostavnim premikom DIP stikala na polnilcu, uporabnik izbere eno od treh prednastavljenih krivulj svinčenih akumulatorjev ali pa (s pomočjo programatorja SPB-001, osebnega računalnika in Mean Wellove programske opreme) po želji prilagodi parametre osnovne prednastavitve v skladu s tipom akumulatorja, ki ga želi polniti. Ta pametna funkcija je predvsem dobrodošla pri različnih li-ion baterijah/baterijskih sklopih, ki so danes zelo razširjeni. Uporabljajo se v električnih kolesih, električnih skuterjih, nadzornih sistemih, radijskih »backup« sistemih ipd.

Polnilci ENC uporabljajo tristopenjsko polnjenje akumulatorjev, temperaturno kompenzacijo izhodne napetosti, zaščito proti kratkemu stiku, prekomerni napetosti, pregrevanju in napačnemu priklopu akumulatorskih polov. V primerjavi s starimi serijami polnilcev imajo novi ENC polnilci daljšo garancijsko dobo – tri leta. Njihove prednosti so še široko območje vhodne napetosti (90–264 VAC ali 127–370 VDC), aktivni PFC (power factor correction) in kompletni nabor varnostnih certifikatov (UL/CUL/CB/CE/FCC), kot tudi praktična, ploska, namizna (desktop) oblika ohišja, ki omogoča pasivno hlajenje (nima ventilatorja). Večje sisteme in kapacitete akumulatorjev polnimo z drugimi Mean Wellovimi industrijskimi polnilci, kot so PB-600, PB-1000 in RPB-1600. Navkljub enostavnosti uporabe je za vsa pojasnila in tehnično svetovanje na voljo uradni distributer proizvajalca Mean Well v Sloveniji, podjetje LCR, d. o. o., iz Trzina.

INDUSTRIJSKI NAPAJALNIKI

INDUSTRIJSKI RAČUNALNIKI

SSD, RAM, MODULI

KNX

AKUMULATORJI

LED

VGRADNI ZVOČNIKI VISATON

ELEKTROMEHANSKE KOMPONENTE

VENTILATORJI

AKTUATORJI

LCR IZDELKI

FOTOVOLTAIKA

POGONSKA TEHNIKA